Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

сряда, 16 януари 2013 г.

Ретрограден Меркурий в домовете на наталния хороскоп

Ретрограден Меркурий в Първи дом
С ретрограден Меркурий в Първи натален дом на индивида му е трудно да разбере къде са границите на външния свят и неговия вътрешен. В очите на обществото човек може да изглежда незрял. Често каквото мисли това и прави поради трудност да се справи с енергията на това планетарно положение. Човек е склонен да прави прибързани заключения, които по-късно се опитва да коригира и сякаш по детски се нуждае от внимание. Налице е затруднение да разбере за себе си кой всъщност е и да е наясно със своята идентичност. Точно както децата се нуждае от внимание, но му е трудно да осъзнае как да използва това внимание след като го получи. Основната точка на изразяване в хороскопа - Меркурий придава нестабилност като цяло.

Ретрограден Меркурий във Втори дом
С такова положение индивидът може да заема отбранителни позиции по отношение на ценностната си система. Той е привързан към своите натрапчиви мисли. Голямо значение и внимание се отдава на парите. Тук се появява максимата "скъп на триците, евтин на брашното". На човек му е трудно да разчупи собствените си закостенели модели на мислене. Налице е склонност да се повтарпя пред другите с риск да бъде досаден. Понякога се наблюдава наднормено тегло заради разположението в дома на Телеца (втори).
Човек би могъл да бъде щастлив с това разположение на ретроградния Меркурий ако съумее да прекрачи старите си привички и модели на мислене, които са му тежест в този живот.

Ретрограден Меркурий в Трети дом
Тук Меркурий е в собствения си дом. Характерно за индивида в този случай е мисловната активност и старание да бъде разбран от другите. Най-трудно е, когато човек се опита да съгласува по време своите собствени разбирания и тези на околните. Срещат се проблеми със сестрите/братята. Показател за силна карма в сферата на взаимоотношенията.
Понякога е налице заекване и трудност в изразяването на мислите, затруднение да се намерят правилните думи.

Ретрограден Меркурий в Четвърти дом

За индивид с ретрограден Меркурий в Четвърти натален дом детството и домът са много важни, заради чувствата, които първоначално е изпитал там. Човек може да си мисли, че потребностите на членове от неговото семейство или обкръжение му носят ограничения. Индивидът се оплаква, че животът му не се развива в правилната посока, така както му се е искало. Не винаги може да изрази своята индивидуалност и да намери правилния начин за това. Налице е карма, която се пренася от минал живот и дава задръжки в емоционален план. Наблюдава се една неувереност и дори незрялост, която не позволява напрежението да се изрази външно и затова се таи в човека. Именно тази липса на себеизразяване пречи на щастието. Ретроградният Меркурий хвърля сянка на мислите и емоциите като цяло, оцветявайки миналото на човека по този начин.

Ретрограден Меркурий в Пети дом

Тук се наблюдава любознателност в индивида, който има много идеи, които би искал да реализира. Но има проблем с реализацията им. Наблюдава се сексуално напрежение, което пречи на ментално ниво. Има привличане към млади хора. В компанията на връстници или по-възрастни индивидът става по-сдържан и подтиснат.
Четенето на романи/романтични истории действа притегателно, също както и истории за хора достигнали величие, но на практика прилагането на прочетеното е много трудно за индивида. Разочарования от неосъществени обещание, несвършени дела, които сам човек си е поставил за цел го измъчват. Такива хора проектират собствените си стремежи от детството си върху децата си. Целта на кармата на човека е да се научи да се организира и сътвори в настоящето всичко онова, което в миналото не е успял.



Ретрограден Меркурий в Шести дом


С тази позиция Меркурий е в собствен дом, което окачествява индивида с остър аналитичен ум и организаторски подход. Усеща се комфорт по време на ретроградните фази на планетата, но въпреки това човек изпитва затруднение да контактува с други хора, особено в работна среда . Реакциите на другите го изнервят. Човек има чувството, че другите искат нещо от него и той им се чувства длъжен. Трябва да преразгледа внимателно работните си навици.
Човек може да е прекалено критичен към себе си и много да анализира, изпитва разочарование от общуването си с другите. Повече му се отдава да организира предмети, отколкото хора. Понякога се нагърбва с отговорност, която не би трябвало да поема. Той се опитва да вмести всички хора и предмети в представата си за ред. Много добър служител, особено когато трябва да се изпълняват процедури. Трябва да се развие повече търпимост към хората и обществото, тъй като неговите идеали и представи го водят към негативизъм в отношенията с хората. Трябва да оценява себе си по собствените си идеали, а другие по делата им.
 

Ретрограден Меркурий в Седми дом

 

Това е едно от най-трудните разположения на ретроградния Меркурий, тъй като човек непрекъснато се анализира през очите на другите и мнението им за него.Чувства се разочарование и неудовлетвореност в кариера, брак и човек се опитва да създаде хармония с обкръжаващата среда. Често индивидът не е разбран правилно, чувства се нервен при общуването си с другите. Брачният му партньор може да търси в него качествата на брат или сестра. Индивидът е нерешителен и ако няма подкрепа от други фактори в хороскопа разчита на помощ от другите, заради собствената си неувереност. Докато е неуверен за своите решения, такъв човек може с лекота да взема решения за други хора. Често се намира в ситуации, в които помирява противоположни гледни точки. Кармичният му урок е да се научи да балансира своите собствени идеи чрез съобразяване с потребностите на другите хора. Оттук идва и затрудненото му себеизразчване, но добрата страна е че умее много добре да разбира другите.

Ако такъв човек преразгледа идея започната от някой друг и неразвита, той може да я разви напълно. По този начин човекът използва енергията си по безличен начин. Когато Меркурий, който е лична планета е ретрограден се наблюдава интровертност (затвореност) в човека. А разположена в седми дом тази планета не може да действа нито на лично ниво, нито интровертно, което носи напрежение.

 

Ретрограден Меркурий в Осми дом

 

Тук Меркурий е в скорпионски дом и действието му е пречупено през призмата на превратността и възраждането. Това положение дава дълбокомислие, насочено към смисъла и значението на живота. Може често да се наблюдават затруднения в сексуалната сфера, тъй като много се анализират ценностите, които притежава физическата страна на секса. На повърхностно ниво не може да се получат отговори на тези анализи. Човек мълчаливо наблюдава и анализира значението на всичко, което го заобикаля. Понякога го смятат за дистанциран от обществото, което може да предизвика у него десруктивност ако душата не е достатъчно развита.

Човек трябва да се научи да преработва вижданията си за миналото и да ги комбинира с конструктивизъм насочен към настоящето. Като кармичен урок индивидът трябва да се научи да се вслушва в съветите, които самият той дава на другите, тъй като това положение на планетата възражда мисленето.

 

Ретрограден Меркурий в Девети дом

 

Това е най-трудната позиция за Меркурий, което прави от човек философ на празни обороти. Трудно му е да приеме съвет от другите. Той не приема, но предава информация. Явява се като посланик на висшия разум дошъл от миналото и стремящ се да просвети всеки с когото общува. Индивидът се отличава с независимост и не приема традиционните утъпкани пътеки в живота, той също така е лош организатор. Тъжното, е че той представя мислите си по начин, който е невъзможен за другите да го разберат. Опитвайки се да върви по духовен път се е вглъбил прекалено много в менталните си лабиринти, където се губпт духовните му качества.

В един момент човек може да изпита нирвана и да започне да я анализира мислено, задавайки си куп въпроси, докато не лиши състоянието си от смисъл. Кармически човек се опитва да да преодолее низшия си разум, осъзнавайки недостатъците на собственото си мислене. Чувство на непълноценност белязва взаимоотношенията му с другите. Всичките му съждения са или много важни, въпреки че изглеждат прекалено хаотични.

 

Ретрограден Меркурий в Десети дом

 

Човек с това разположение ще се чувства по-голям за възрастта си в първата половина от живота си. Съществува потребност да се усвоят разбиранията на бащата от миналото. Индивидът иска да види резултатите на своите идеи реализирани и се отнася сериозно както към миналото, така и към бъдещето. Винаги търси правилната посока в живота. Чувство на комфорт се появява, когато се разглеждат достижения в миналото, които са оправдали очакванията на човека. Мислите са отражение на родителския модел. Човекът расте с потребността да направи впечатление на другите, като се сдържа, ограничава и моделира.

Собствената си идентичност индивидът оценяава на базата на това колко добре е изявил своята мъдрост пред другите. Той събира знания, които би могъл да използва във всеки един момент за да оправдае мисловните очаквания залегнали в него от минал живот. Целта му в този живот е да демонстрира своята компетентност, която е и ключът към неговата увереност. Налице е недооценяване на самия себе си и усилено старние да се компенсира това като се създаде вътрешно убеждение, че мислите му го водят в посока подобряване на собственото достойнство.


Ретрограден Меркурий в Единадесети дом

С това разположение на Меркурий човек има повече свобода на мислите, отколкото практическото им реализиране. Хора с тази даденост се опитват да постигнат непостижимото, да се докоснат до мечтаното. В този случай трябва да внимават да не изпуснат "питомното за да гонят дивото". Нуждата от хора за такъв човеке предимно за спомагане осъществяването на целите му. Като цяло този индивид е единак и изглежда хладен, неутрален, без да се задълбочава в личните взаимоотношения. Поради гореописаното човек може да не се чувства добре в моменти на интимност и да е сексуално дистанциран. Той не отрича брака и семейните порядки, но по-скоро като представа за останалите хора. Собствените проблеми са на заден план за сметка на обществените. Търсенето на промяна към по-добро е отправена към другите и то като теория и пожелание, а не се работи върху собствения прогрес.
Установяването на контакт/връзка с подобен човек може да бъде невъзможно, тъй като той би разкъсал всичко, което се опита да го обвърже. Човек се чувства комфортно като страничен наблюдател на прогреса на другите и живота. За да разбере по-добре своя кармичен път човек може да сеобърне към Дзен философията, с помощта на която да достигне до общочовешки истини към които душата му се стреми.

Ретрограден Меркурий в Дванадесети дом

Тук Меркурий води и насочва мисълта навътре в съзнанието, към вътрешното аз. Всяка мисъл се явява кармично послание. Човек е вглъбен в себе си, което го прави интровертен. Той с дни може да разиграва със себе си минали събития и разговори така сякаш току що са се случили.
Трудно е на човек да се справи с такава загуба на представа за време и място. Може да се увлича от мистичното. Понякога хора с това разположение на планетата имат музикална дарба, чрез която изразяват, това което име трудно да кажат с думи. Налице е нужда от свободно себеизразяване, което се улеснява при бягство от реалността. Не са рядко и умствените депресии. Кармичното напътствие е човек да разбере себе си на най-дълбоко ниво.

 







 


 




 



 







 




 






 




 






 


 


 











 


 


 


 





 





 


 



 
 




 
 

1 коментар:

  1. Teton Water Bottle
    A simple way cerakote titanium to titanium nail make a special sauce for your septcasino favorite dishes! Teton Water Bottle – Made from fresh titanium stud earrings ingredients – contains all natural ingredients and is made microtouch titanium from

    ОтговорИзтриване