Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

петък, 18 януари 2013 г.

Ретроградна Венера в домовете на наталния хороскоп

Ретроградна Венера в Първи дом

Човек с това разположение се нуждае от повече внимание, в противен случай не се чувства пълноценен и удовлетворен. Загрижен е как изглежда в очите на останалите. Другите е възможно да го намират за прекалено егоцентричен. Индивидът се възприема като творение на любовта, но сам не отчита факта, че и той самият трябва да отдава любов както на него му се дава. Той или дава прекалено много или недостатъчно любов. Като цяло има несъответствие между любовта, която отдава и получава. Проблемите в брака и взаимоотношенията идват от това, че човет се страхува да не остане сам. За да се чувства уверен му е нужно да се "храни" с любовта на другите без задължително да дава в замяна. Ключът към този вид карма е да се изгради реалистична представа за себе си и реалността, в която се намира.

Ретроградна Венера във Втори дом

Тук Венера се намира в своя дом и показва собственическото чувство на човека, който отчаяно се нуждае от сигурност и поради тази причина е много материалистично настроен. Потребността му от сигурност е както на материално така и на емоционално ниво. На човек му е трудно да бъде щедър, тъй като се появява чувството на загуба, когато отдава. В много случаи притежанията на втори дом в хороскопа се увеличават. Появяват се трудности с противоположния пол поради собственическото чувство на натива или неговия страх да не стане жертва на такова.
В този живот човек е преследван от кармата на минал живот свързана с любовта към комфорта създаван от хора, предмети и обстоятелства. В този си живот той се уповава на непреходността на материята.

Ретроградна Венера в Трети дом

Тук Венера е оцветена от знака на трети дом (Близнаци), което разстройва синхрона във взаимоотношенията. Човек може да изпитва голяма любов от виртуалното общуване и разговори, а в личен контакт чувствата му да не са толкова значими. Нивото на любовта му се извисява, когато погледне на чувствата си след като се е разделил с обекта им и се обърне назад във времето. Трудно му е на индивида да живее в настоящето поради трудността да синхронизира умствената си активност с чувствата. Следствие от това затруднение човек прекарва много време, анализирайки какво чувства. Това дава трудности в брака. Човек е неуверен в себе си особено ако е с хора на неговата възраст. Търсейки одобрението от другите се интересува повече какво предизвикват думите му у другите и как те възприемат дори вещите му, дали има одобрението на останалите. Кармата тук е свързана с чувствата, които предизвиква човек у другите, както и с кармична самота, дори и сред хора (емоционална).

Ретроградна Венера в Четвърти дом

Тук Венера подтиква към интровертност и родителско покровителстване на партньора, които човек се нуждае да даде, което не поражда толкова големи проблеми. Човек е искрен по детски и много привързан към родителя си от противоположен пол. Характерна е и една боязливост пред хора, които не са близки или част от семейството, пред не достатъчно близки хора на човек му е трудно да изрази себе си. Собственият свят, състоящ се от роднини и хора,с които се поддържа контакт от дълго време се разглежда като едно голямо семейство, поради това външните хора биват ограничени.

Ретроградна Венера в Пети дом

Тук егото на индивида е силно и се изразява с творчески процес. Такъв човек би могъл да притежава актьорски заложби, артистичност проявяваща се в присъствието на други хора и по този начин замаскира собствената си стеснителност. Понякога човек се чувства горд със себе си и чувства как другите са длъжни да го подкрепят, за това че ги допуска в своето обкръжение. В стремежа си да поддържа собственото си достойнство човек е способен да се отрече от насладите в живота. Най-добре се чувства индивидът, когато може да бъде полезен на другите, които в неговите очи не са способни като него.Удовлетворение може да достави заниманието с деца със специални нужди.
Разочарование може да изпита човек от несъответствието на реалността с неговите очаквания. Много затруднения го чакат и в намирането на подходящ партньор. Кармичният урок е да се научи човек да постига удовлетвореност и да се научи човек да приеме, че животът му зависи повече от него отколкото от другите. Неудовлетвореността, която изпитва в себе си е същата, която човек проектира върху другите. Изводът е, че когато индивидът се научи да очаква по-малко ще започне да се радва повече на това, което му поднася живота.

Ретроградна Венера в Шести дом

С това разположение човек чувства натрапчива скованост. В повечето случай той изпитва разочарование в работната сфера от живота и по-специално в отношенията с колеги. Човек трябва да се старае да се абстрахира от чувството, че светът е място, в което цари безпорядък.
Той страни от хората, тъй като не проумява как да се справи с недостатъците им и така сякаш отношенията му са предопределени от собствените му мисловн процеси и реакциите му се включват като програма, която предварително е анализирала евентуалните постъпки на хората и съответните му реакции. Точно от този автоматизиран подход към хората трябва да се бори човек. Човек съди другите по постъпките им въпреки своите идеали дори. Прилагането на двоен стандарт е неосъзнато и е слаба страна. Трябва да се проумее, че светът не може да бъде променен, а баланса който би направил човек щастливе е между неговите очаквания и нуждите на другите.

Ретроградна Венера в Седми дом

Тук ретроградната Венера е в свой дом (на Везни), което е благоприятно положение при правилно поведение от страна на човек, който се опита да види собственото си отражение в очите на любимите си хора. Ако се противопоставя на тези, които смята, че отхвърлят неговите възгледи може да предизвика неустойчивост в целия хороскоп. Околният свят много влияе на емоциите на индивида, тези емоции буквално се сливат с неговите собствени без да бъдат разграничавани. Този индивид е човек на крайностите в емоционален план. Неуверен как изглежда в очите на другите нативът се мята като вълна от бряг на бряг. Уединението не е за такива хора. Кармата се преработва като през очите на другите човек сглабя пъзела, в който може да види самия себе си.

Ретроградна Венера в Осми дом

Тук страстите се разгарят и човек иска да постигне всичко на момента. Чувства се вътрешно напрежение, от което не е лесно да се освободи. Любовта често се смесва с негативни емоции насочени към някого в миналото или асоциации с неприятен опит.
Не обича да е център на вниманието. Такъв човек се характеризира с високи идеали, но ако желанията му не се осъществят на практика той може да мине в другата крайност.
В сферата на секса човек е на периоди със силни потребности и такива на пълна апатия. Не е изключено да изпитва завист към другите, които имат и постигат повече от него.
Бягайки от собствените си чувства, човек може да е много раздразнителен и нетърпелив, изпитвайки собствените си силни потребности, както и тези на другите хора. В такива случаи индивидът се чувства излъган по някакъв начин и лишен от това, което му се полага. Чувство на изолация и усещане за изгубена любов измъчват такъв човек. Във всеки човек той вижда частица от изгубената си любов от миналото и му е трудно да се довери.

Ретроградна Венера в Девети дом

С това разположение човек има силна нужда от свобода в личен план и ревностно брани личното си пространство.Това е положение, което се среща при хора с влечение към духовния живот.Обърнат към вътрешния си мир и настрани от интензивната комуникация, индивидът може да се обърне към монашеството и изолирания начин на живот или живот в отдалечена местност.Заради потребността да се усеща животът в пълния смисъл човек е готов да се откаже от близостта с други хора. Характерна за него е независимост и не се вписва в никой шаблон. Недостатък на това разположение на Венера е семейният живот и взаимоотношения, тъй като човек не се стреми да създава дълготрайни връзки.Справя се без чужда подкрепа доста добре.Много и различни хора ще срещне в живота си, в повечето случаи с различна от философията на натива.Той ще бъде често неразбран, заради сшоите различни мотиви и цели в живота. Уникалното за такъв човек е способността да е спокоен дори в хаотична обстановка, както и спокойствието, с което дарчява другите. В минал живот това положение може да показва артистични заложби.Какъвто и начин на живот да води този човек ще усеща конфликт на чувствата си и реалността, в която живее.Заради кармата, която носи в този живот на него ще му се иска да живее както си пожелае. Общуването с такъв индивид е лесно, но да го подчиниш е невъзможно, защото свободата е неговата съдба.

Ретроградна Венера в Десети дом

Такъв индивид е доста ретроспективен (обърнат към миналото), търси одобрението на другите. Творчески му е много трудно да се изяви, тъй като вътрешно очаква да бъде отхвърлен от околните и обществото. Той съзнателно се стреми да се хареса на хората. Срамежлив и понякога отстъпващ назад, когато трябва да върви напред.
Чувство за дълг от миналото го преследва и той вътрешно е убеден, че може да се справи и оправдае отговорностите, пред които е изправен. В хороскопа на мъж това е показател, че в ранните си години ще попадне под влиябието на по-възрастни от него жени. Големи творчески заложби са били развити в миналите животи, но настоящият урок е да развие увереността,която му е липсвала да изрази заложбите си.
В този живот ще се опита да изгради чувства, които да му дадат целенасоченост.

Ретроградна Венера в Единадесети дом

Това е едно от най-трудните разположения за ретроградната Венера, което я кара да се отдалечава от творчеството. Човек не може да се наслади на мигове спокойствие както други хора. Стремежът към удоволствие едновременно в различни сфери от живота го отвлича от земните му задачи. Налице е желание да се опита всичко без ясна обосновка. Алчността, която човек съзира у другите е отражение на неговата собствена ненаситност на ментално ниво. Нужно е човек да се научи да разбира собствените си мисли, за да може да отсява съблазните, които го привличат от съществените неща в живота.Такъв човек може да помогне много повече на другите, отколкото на самия себе си. Не са малко случаите, в които човек с такова разположение минава през страннен сексуален опит, като изкушение да прекрачи нормите на обществото.Тягата към това да опитва и опитва може да го изолира от обществото.В предишен живот човек е притежавал различни неща, от които е бил привлечен, затова в сегашния търси същото. Стремежите му може да изглеждат нереалистични, но характерът му не позволява да се откаже от тях. Бъдещето в много от случаите е свързано със стремежите и фантазиите от миналото.

Ретроградна Венера в Дванадесети дом

Тук на човек му е трудно да изразява чувствата си от страх да не бъде отхвърлен. Често има привързаност към любов от минал живот, която не е получила развитие и се стреми да я върне. Чувство на щастие човек може да изпитва и когато е сам, но не е привърженик на изолацията и не желае да бъде загърбен от другите. Лесно става жертва на самосъжаление, тъй като подсъзнателно си дава сметка,че е дошъл в този живот оставяйки истинската любов зад гърба си. Успокоение се появява, когато се появят и най-малките сходства на любовта в който и да е от кората,които човек среща в живота си.
Трудно би могла да се постигне удовлетвореност в този живот, заради изградените концепции за любов и романтика от миналите. Живеейки живота си мълчаливо и с болка, човек крие много емоции.За околните хора това не е доловими, а самият човек живее, противейки се вътрешно на сегашния си живот, в който е дошъл с нежелание.
Такъв човек може да твори ако не го принуждават. Повечето време той прекарва в уединение със себе си, събирайки сили да събере остатъците от минали моменти, когато е бил щастлив.
Такъв човек търси вътрешно удовлетворение, не външна популярност. Това е и показател за тайна любов, посредством която човек се опитва да храни илюзиите си от минал живот живи в настоящия. щастието се достига тогава, когато се осъзнае, че живеейки в настоящето човек не губи миналото.

 





 

 


















 










 




 





 

 
 










 





 






 


 






 
 
 



 

 

 



 


Няма коментари:

Публикуване на коментар