Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

сряда, 16 януари 2013 г.

Кармична Астрология - Ретроградните планети в наталния хороскоп

От древни времена кармата представлява интерес за хората. Задаваме си въпроси каква е нашата карма особено в моменти, когато ни се случват премеждия и трудности. За отговорите на тези въпроси на помощ идва астрологията и нашата поредица статии за кармична астрология.
Днес ще се спрем на ретроградните планети с изключение на Слънцето и Луната, при които не се наблюдава ретроградност:

Ретрограден Меркурий

При ретрограден Меркурий се наблюдава стремеж към анализ на информация. Критичен ум, насочен към изучаване на миналото. Такъв човек е по-малко ориентиран към нови връзки и впечатления, тъй като той преработва информацията вътре в себе си.
Затормозен в мислите си човек изпитва трудности в обучението си. Наблюдава се нервност, нестабилност и непрактичност. Като резултат от минал живот, изживян хаотично му е трудно да се приспособява към ситуациите от настоящия си живот. Интелекта търпи развитие, когато Меркурий стане директен. Урокът на ретроградния Меркурий е ред, дисциплина и умение да се довеждат нещата докрай.

Ретроградна Венера

Ретроградността на Венера е насочена към вътрешната хармония на човек. Много е важно да се харесаме на другите. Няма хармония между любовните дела и настоящия живот. Чувствата се ръководят от вътрешните усещания. Липсва увереност, което поражда рудности в любовта и отношенията с противоположния пол. Човек се чувства самотен, въпреки че силно се стреми към обратното. Трудности при сключването на брак. Тук се наблюдава карма в емоционалната сфера, следствие от минал живот, когато човек не е разбрал какво е любовта. Жените и мъжете с ретроградна Венера се отличават с подозрителност и користност, заради което се отказват от любовта.
Друг аспект свързан с Венера са финансите на човек, които може да са затруднени и ограничени и трудно да се печелят.
При директно движение на Венера се появяват възможности пред човек да разреши някои от гореспоменатите проблеми.

Ретрограден Марс

Ретрограден Марс показва,че в миналия си живот човек не е умеел да се адаптира, неправилно е изразходвал енергията си.
В настоящия  си живот се наблюдават вътрешни задръжки, самоограничения, раздразнителност, редица неблагоприятни възможности и ситуации. За да се предпази човек от неудачни постъпки е необходимо да прояви повече внимание в действията си.
Човек е решителен и агресивен, но не войнствен. Наблюдава се автоагресия, неадекватност на реакциите и вътрешна борба. Тук се появява опасност агресивната енергия, която не е изразходвана да навреди на човека, който я носи в себе си. Трябва тази агресия умишлено да се контролира и направлява или да се насочи в творчество.

Ретрограден Юпитер

Ретрограден Юпитер показва, че в предишен живот човекът не е имал късмет, а животът му минал в ограничения и трудът му не е бил възнаграден. Липсвал е жизнен прогрес. Затова в сегашния трябва да започне всичко отначало.
В този живот човек трябва да разчита на себе си, не на късмета и помощта на другите. Трудно му е да си намери социална среда. Но такъв човек има по дълбоки нравствени принципи от тези, които показва. Дава му се шанс да натрупа мъдрост и да вдъхва оптимизъм и вяра в другите хора. Човек търси сам своя път и се бори.

Ретрограден Сатурн

Ретрограден Сатурн показва, че човек в предишния си живот се е отказал от поемането на отговорност. В коя сфера от живота е този отказ може да се съди по домът, в който попада планетата в наталния хороскоп. В настоящия си живот човек трябва да се научи да поема отговорност в тази сфера от наталната си карта. Колкото повече се опитва да отбягва отговорностите, които са му зададени като кармичен урок, толкова повече предизвикателства ще среща.
Ретрограден Сатурн в рождения хороскоп показва, че човека няколко поредни живота е отбягвал да усвои кармичния си урок. Чувства се натоварен и притиснат отвсякъде и най-вече в това от което най-много се пази. Въпреки че, в предишните си прераждания е получил голям урок, нативът не си е извадил поука от това и сега в този живот му се дава същото изпитание.
Наблюдава се търпение и консерватизъм в действията, усеща се индивидуализъм и предопределеността на собствената съдба. Макар да изглежда външно отстъпчив, човекът има голяма вътрешна сила и контрол. В професионално отношение се наблюдава постоянно усъвършенстване. Сатурн е познат от древността като нашия съдбовен съдия. Това е една от най-важните планети в хороскопа, по която може да се съди за трудностите, ограниченията и успехите на даден индивид. С ретрограден Сатурн хората трябва да полагат повече усилия в сферата, в която планетата се намира.

Ретрограден Уран

Ретрограден Уран дава на човек усещането за ограничение и скованост. Ретроградността на Уран кара човек да се противи на всякаква власт и подчинение. Заради своята вродена оригиналност и ексцентричност индивидът негодува срещу авторитета на властта и ограниченията. Той е олицетворение на свободата, реформатор.


Ретрограден Нептун

Нептун спомага освобождаването от кармата, разсейва илюзиите, като ги прави осезаеми за човека и осъзнавайки илюзията индивидът се освобождава от кармата си. Това може да са ценности и разбирания от предишен живот. Мистиците, хората с музикален, поетичен и художествен талант обикновено имат ретрограден Нептун. Сънищата могат да донесат видения от минало прераждане. Трябва да се внимава заради напразни мечти да не се изгуби представа за действителността. Наркотични и алкохолни зависимости също са опасни за хората с такъв Нептун, тъй като те по този начин бягат от скучната действителност. Дори има твърдения, че подобна ретроградност показва, живот по време на Атлантида.

Ретрограден Плутон

При всеки втори човек Плутон е ретрограден. Плутон е кармична планета. Индивидите, в чиито карти се среща тази ретроградност имат силно усещане за живота и смъртта. Това също е индикация, че има връзка между превъплащенията под формата на хора и обстоятелства от предишни животи, с които хората се срещат и в настоящия си живот. Близката среща със събития свързани със смъртта в пряк и преносен смисъл носи развитие на по-високо ниво.
Самият индивид е готов за вътрешна трансформация. Набюдава се силна интуиция, човек усеща енергията на предметите, предусеща ситуации и събития. Предоставя се възможност на такъв индивид да изчисти кармата си и да я измени. Не е податлив на психозата на тълпата. В човека се извършва вътрешна трансформаця.















































1 коментар:

  1. «Когда я как владелец малого бизнеса в сложной ситуации подавал заявку на ссуду для покупки своего здания, обычные банки сказали, что не могут мне помочь. Г-н Бенджамин, кредитный специалист, сел со мной, выслушал мою ситуацию и решил, что я стою рискуем. Вот и мы, 5 лет спустя, и я только что продлил свой кредит еще на 7 лет. Я не смог бы купить свое здание без помощи г-на Бенджамина, и буду им навсегда обязан им за то, что они дали мне шанс, когда никто другой не стал бы ".
    Я порекомендую вам связаться с кредитным специалистом г-ном Беном по приведенной ниже информации, если вам понадобится финансовая помощь. Г-н Бен Контактное лицо Whats-App: + 1-989-394-3740, а также электронная почта: 247officedept@gmail.com

    ОтговорИзтриване