Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

вторник, 22 януари 2013 г.

Ретрограден Марс в домовете на наталния хороскоп


Ретрограден Марс в Първи дом

С това разположение човек мислено въвлича други хора в своите кармични желания в настоящето. Неуверен в себе си особено в сексуално отношение, силно повлияно от юношеските години. От нетърпение се проявява хаотична активност. Желанията му от предишния живот са същите като в настоящия.  На човек му се иска другите да го подкрепят и да са на негова страна, но в съяото време не допуска никого в своето лично емоционално пространство. Това е причината за самотата му преа по-голямата част от живота му. Вътрешно индивидът смята, че външния свят застрашава собственото му его, подари тази причина човек се изглежда агресивен  на другите. Това му дава смелост и го кара да мисли, че му помага да не бъде отхвърлен.
Урокът в настоящия живот е да се научи човек да живее тук и сега и да приема спокойно ситуациите, които той сам си създава заради собствената си емоционалност.

Ретрограден Марс във Втори дом

Това разположение показва, че човек има много желания, но не винаги влага нужните усилия за реализацията им.  Заради собствената си неспособност да постигне целите си той може да завижда на другите, които са успели да го направят. Трябва да преработва собствената си субективност, за да може да разбере и другите гледни точки. Отвреме навреме индивидът усеща самосъжаление за това, че не е подпомаган от другите като по този начин компенсира самокритиката към себе си за непостигнатите цели и реализация. Наблюдава се и склонност да се отъждествява с другите и техните дела с вътрешната надежда те да станат и негови постижения.
Способен на сексуален самоконтрол, заради страха си от загуба, човек развива това си качество от ранно детство, когато у него се е зародил страхът да не му бъде отнето нещо. Кармически това изисква осъзнаването, че самият той е създател на това, което е необходимо да притежава и към което се стреми.

Ретрограден Марс в Трети дом

Такъв човек притежава огромен самоконтрол в сферата на общуването. Той бързо схваща слабите страни у другите хора и е способен да действа прекалено рязко и със сила за да докаже, това което иска.
В женски хороскоп този показател сочи привличане към недостаъчно сексуален партньор или недостижим за жената мъж. В такива слуаи жената може да предпочете платоничната любов.
Индивидът е склонен да размишлява върху действия и събития дълго след като те са приключили. Желанието за активност може да бъде преодоляно благодарение на това, което се случва около човека и по този начин душата му да изпита свобода. Той трябва да се освободи от нуждата да се идентифицира с обкръжаващия свят.

Ретрограден Марс в Четвърти дом

С това разположение човек прекарва много време, опитвайки се да съживи емоции от миналото. Често се среща и психологически конфликт с един от родителите. Човек много по-добре общува с хора с чувствителна разлика във възрастта си спрямо него. По-възрастните му дават сили, а той самият може да помага много на по-младите.
Такъв човек има нужда от много поощряване за да направи нещо. Околните може да чувстват умора в негово присъствие, тъй като човек използва тяхната енергия. Ретроградния Марс използва енергията на околните, което се засилва от водния четвърти дом на Рак и буквално може да изтощава другите в присъствието на натива.
Кармичната нужда и зависимост, която човек изпитва го кара да не желае да бъде сам в този живот, както и да желае да раздели отговорностите си с по-силни от него. Той си избира хора напомнящи му за родителския авторитет и чрез такива хора той съди родителите си за пречките в живота си.
В женски хороскоп това е показател, че жената се стреми да избягва мъжете и да робува на собствените си страхове, докато не осъзнае, че това е остатъчно негативно чувство от предходен живот.

Ретрограден Марс в Пети дом

С такова разположение на човек му е трудно да изрази своето творчество. Чувстата са като борба срещу течението, но не осъзнава, че понякога самият той предизвиква това. Любовната сфера е затруднена, а детинските качества вземат превес.

Енергията на човек в този живот ще е насочена към общуването с по-млади хора, които не се вписват в обществените норми или с младежи със задръжки в развитието си.

Разочарованието идва от това, че совек чувства, че трябва да прави нещо различно от това, което прави в момента. Вместо да съжалява за неуспехите си индивидът трябва да се отправи към новите възможности, които му се предоставят.

Трябва да се преодолее собственото чувство за превъзходство, което захранва егото, но не дава нужната увереност.

Ретрограден Марс в Шести дом 

С това разположение е налице противоречие в това колко човек трябва да прави за другите и за себе си. Обиден от другите човек ги поучава какво трябва да правят. Особено независим и стремящ се да кове сам собствената си съдба. Такъв човек не иска другите да го използват  въпреки това попада на такива хора в живота си. Когато е нужна сърдечност човек може да се прояви като доста хладен, тъй като е изпълнен с недоверие към подбудите на другите.

В работната сфера човек често недооценява собствените плодове на труда, бидейки твърде самокритичен и очакващ наистина много от другите. Това е позиция, от която индивидът порицава околните.

В личната сфера това положение може да доведе до сексуална студенина и дори импотентност.

С карма, караща го да търси съвършенството в действията човек трябва да се опита да приведе в ред не само околните, но и самия себе си. Нативът трябва да преработи и своята рязкост, като смекчи подхода първо към себе си и по този начин отношението на другите към него ще се подобри.

Ретрограден Марс в Седми дом

Тук е налице дезириентацип в отношенията с другите. Много е трудно на такъв човек да встъпи и задържи брак, тъй като не е толерантен към качествата на партньора си.

В женски хороскоп това показва омраза към мъжете в минал живот, което в настоящия не може да бъде оправдано и се обвинява партньорът за положението. По този начин възникват проблемни взаимоотношения и неприязън у другите. Недоверие белязва връзките.

Кармата на такъв човек е да се научи на взаимни отстъпки и разбиране. Този живот е един непрекъснат урок за натива и той ще усеща всяка негативна реакция, която е предизвикал у другите.

Ретрограден Марс в Осми дом

При това положение вътрешното напрежение е голямо. В повечето случаи на човек му е трудно да разграничи желанията на другите от своите, което го прави нерешителен.

Често са налице сексуални затруднения от страх да не бъде изоставен човек, като този страх наподобява страха от смъртта. Усещане за изплораност от обществото, завист към другите и готовност за отказ от нещата, които биха му донесли удоволствие са характерни за човек с такова разположение на Марс.

Ако енергията на това положение е използвана неправилно се появява деструктивизъм, заради ниските вибрации, които предизвикват чувствата на натива. Позитивен подход, който може да се използва е изваждането наяве на висши идеали намираяи се на дълбоко ниво в душата на човек. Само това може да промени него и околните към по-добро.

Ключът към помирение със себе си е управлението на собствените си потребности по позитивен начин. Благодарение на осми дом, човек има възможност да схване същността на собствените си желания.

Ретрограден Марс в Девети дом

С такова разположение човек изпитва голяма нужда от свобода. Това се изразява в свобода от емоционална зависимост от други, както и от мисловни ограничения или духовна свобода, насочена към религиозни търсения, които могат да преливат във фанатизъм.

Бракът е необичаен заради свободния дух на индивидът. Човек може да изпраща несъзнателно силни сексуални сигнали на околните.

Не е изключено и затруднение да се стабилизира астралното в земното тяло за тези, които практикуват различни духовни практики, затова трябва много да се внимава при астрални проекции.

Кармично това разположение на ретроградния Марс дава щастие на водещите самотен живот. Благодарение на периодите на самота съзнанието на човек изкарва наяве вътрешните мисли и желания на индивида, правейки ги разбираеми като по този начин човек е в мир със себе си.

Ретрограден Марс в Десети дом

Тук има конфликт между решенията, които човек трябва да вземе  за да изгради стабилно бъдеще.Това е така, защото много от целите и желанията му са свързани с миналото и отдалечаването от тях носи затруднения. Често човек изглежда мекушав в опитите си да спечели уважението на хора, които са му равни, губейки много време вместо да предприеме решителна крачка.

В професионалната сфера е обратното и човек се стреми отрано да достигне върха като след това прави равносметка на положението си. Животът е низ от невнимателно предприети стъпки, които впоследствие човек се старае да уравновеси и коригира.

Ретрограден Марс в Единадесети дом

При човек с такова разположение на ретрограден Марс е силно изявено влечението да мечтае и съживява спомени от миналото. Налице е тенденция да се отклонява от отговорностите си, с които би се справил ако никой не упражнява натиск и контрол върху него.Човек е способен да прекара много време извършвайки дейност, която за мнозина може да изглежда непрактична.
Мечтаейки индивидът изразходва много енергия, което му пречи да осъществи на практика мечтите си. Сякаш невидима сила възпира фантазията от реалността и спира мечтите му.
Ролята на другите в живота му е да го накарат да премине ограничението между мечта и реалност и да действа на практика.Ако човек съумее да направи това, тогава резултатите от действията му ще му донесат удовлетворение.

Ретрограден Марс в Дванадесети дом

Тук кармичността е много силна, както и връзката на желанията на човек с миналите му животи.Нещастията са оставили в индивида скрито огорчение и той го вижда у другите, но рядко го осъзнава в себе си.
В женски хороскоп това положение прави отношенията с противоположния пол практически невъзможни, тъй като всеки срещнат мъж и напомня за образ от минал живот, който и е причинил голяма болка.Жената не вярва на мъжете.
И за двата пола е трудно да живеят в настоящето.Всички начинания на човек търпят поражения, тъй като той не може да открие в съзнанието си това, което търси.
Кармичният урок е да се научи човек да прощава. Трябва също така да се проуме, че трябва да умеем да загърбваме миналото. Само това е начинът човек да се освободи от ограниченията на миналото.

 

 

 






 







 









 

















 

Няма коментари:

Публикуване на коментар