Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

Благодарим предварително за проявеното търпение докато всички раздели на сайта ни се публикуват!

четвъртък, 24 януари 2013 г.

Ретрограден Юпитер в домовете на наталния хороскоп

Ретрограден Юпитер в Първи дом

С такова разположение човек се съревнувава със самия себе си, тъй като не се задоволява лесно с постигнатото. Човек търси признания за своите успехи. Кармата от миналия живот кара индивидът да се занимава с няколко неща едновременно.
Човек е надарен с ентусиазъм относно нови начинания, поради това може да бъде и припрян. Забързано се движи в живота, защо да губи време?
През настоящия си живот нативът ще разширява самосъзнанието си, но в никакъв случай не бива да допуска грешката да съди другите и преувеличава значението на нещата. Налице е силно чувство за връзка с Вселената.
Кармично това е единственото положение на Юпитер, което кара човек да живее според собствените си норми и виждания и дава ценен урок за истинска оценка на личността.

Ретрограден Юпитер във Втори дом

Това е най-трудното положение за ретрограден Юпитер, тъй като разбиранията за живота на човек от миналите му прераждания рушат настоящите му взаимоотношения. Човек е притиснат в дилемата да продължи да вярва в миналите си идеали или да ги жертва за да се сближи с околните. На моменти той може да е прекомерно рязък, понеже не умее да е лицемерен, въпреки че човек е словоохотлив.
Такъв човек е по-скоро склонен да дава съвети, отколкото да се вслушва в такива. Съди другите за неща, които той самият прави.
Често пъти такъв човек много пътува или в реалния живот или мислено. Най-голямото предизвикателство на това положение е да се научи човек да живее в настоящето с тази двойственост. Противопоказно е да съди другите. В минали животи човек се е развивал и изразявал на много по високо ниво, затова в настоящето да се изрази по опростен начин е обидно.

Ретрограден Юпитер в Трети дом

Тук качествата на Юпитер да руши прегради и начинът, по който функционира четвърти дом са в протиовречие.  Има период от детството, през който човек вероятно се е изявявал по-ярко и се опитва и в зряла възраст да повтори този успех. Човек се надява силно на разбиране от страна на останалите, дори да не го показва той е много чувствителен.
Ако човек се развива в негативна насока е склонен да се връща към минали спомени за несправедливост.
Такъв Юпитер понякога пречи на човек да се развива професионално, карайки го да изразходва прекалено много енергия в емоционален план. Индивидът трябва да проумее, че повечето му реакции са неприложими в настоящия живот, тъй като произходът им е от минали инкарнации.
Човек ще разбере себе си тогава, когато разбере заяо потребностите да бъде сдържан са по-големи от нуждата му да опознае света.

Ретрограден Юпитер в Четвърти дом

С такова разположение човек се опитва да разкъса емоционалните прегради, които самият той издига.  В повечето случаи индивидът е имал период в детството си, когато се е отличил в нещо и в зряла възраст му се иска да повтори този успех и възроди символите на своя успех. Много чувствителен, човек се опитва да получи разбирането на околните. Човек много често се връща към щастливите моменти от миналото си, но когато развитието му в живота е в негативна насока той се сеща за минали несправедливости. Ретроградният Юпитер понякога пречи на индивида да се развива в едно кариерно направление, заради прекалена емоционалност, която води до разпиляване на енергия. Такъв човек има нужда от стабилно семейство, което да му помага и признава неговите успехи.

Ретрограден Юпитер в Пети дом

Човек с такова разположение прекарва доста време опитвайки се да изрази своите творчески позиции, които са пренесени от минал живот. Той гледа мащабно на живота дори властно.
Понякога човек се меси в личното пространство на другите. Поставяйки си високи цели на него му е трудно да го достигне. Желанията му се прехвърлят върху децата му, надявайки се те да постигнат това, за което той мечтае. Индивидът не желае да бъде съжаляван от другите и затова не показва слабостите си пред тях, предпочитайки да прави сам творчески опити.
Това положение дава трудности в брака и връзките, тъй като човек се съобразява предимно със собственото си мнение и не приема критики.

Ретрограден Юпитер в Шести дом

С това разположение човек е много зает с неща, които не може да доведе до край. Той е зает да следи за справедливостта на работа и има проблеми с колегите и началството в старанието си да се бори за правдата. Преувеличава проблемите. Човек се разпилява да обръща внимание на прекалено много подробности от живота, мислейки си че знае как е устроен светът и че неговото мнение е меродавно. Прекален моралист по отношение на другите и очакващ прекалено много от света. Кармично такъв човек може да подобри положението си ако намери умерената среда между идеалите си от миналото и и сегашната реалност и се оттърси от дребнавостта.

Ретрограден Юпитер в Седми дом

С това разположение индивидът прекарва много време да се оглеждав очите на другите. Той желае да угоди на дугите макар и да не разбира добре това, което го подтиква. Човек умее да се представя прд тези, на които иска да се хареса и които уважава.
В миналите си животи човек се е научил да се придържа към онова, което е карало другите да му се възхищават. В настоящия живот индивидът усеща, че чувството му за свобода зависи от иделите на другите хора. Наблюдава се неправилно възприятие на живота. Това поражда и прекомерно чувство за справедливост. Такъв човек го привлича брачен партньор със същото голямо чувство за справедливост и добродетели. Кармичният урок е, че чувството за правда и неправда е индивидуално и пречупено през индивидуалността на човек. И осъзнае ли това нативът ще уважава мнението и решенията на другите.




Следва публикуването и на останалите разположения на ретроградния Юпитер в наталните домове...






вторник, 22 януари 2013 г.

Ретрограден Марс в домовете на наталния хороскоп


Ретрограден Марс в Първи дом

С това разположение човек мислено въвлича други хора в своите кармични желания в настоящето. Неуверен в себе си особено в сексуално отношение, силно повлияно от юношеските години. От нетърпение се проявява хаотична активност. Желанията му от предишния живот са същите като в настоящия.  На човек му се иска другите да го подкрепят и да са на негова страна, но в съяото време не допуска никого в своето лично емоционално пространство. Това е причината за самотата му преа по-голямата част от живота му. Вътрешно индивидът смята, че външния свят застрашава собственото му его, подари тази причина човек се изглежда агресивен  на другите. Това му дава смелост и го кара да мисли, че му помага да не бъде отхвърлен.
Урокът в настоящия живот е да се научи човек да живее тук и сега и да приема спокойно ситуациите, които той сам си създава заради собствената си емоционалност.

Ретрограден Марс във Втори дом

Това разположение показва, че човек има много желания, но не винаги влага нужните усилия за реализацията им.  Заради собствената си неспособност да постигне целите си той може да завижда на другите, които са успели да го направят. Трябва да преработва собствената си субективност, за да може да разбере и другите гледни точки. Отвреме навреме индивидът усеща самосъжаление за това, че не е подпомаган от другите като по този начин компенсира самокритиката към себе си за непостигнатите цели и реализация. Наблюдава се и склонност да се отъждествява с другите и техните дела с вътрешната надежда те да станат и негови постижения.
Способен на сексуален самоконтрол, заради страха си от загуба, човек развива това си качество от ранно детство, когато у него се е зародил страхът да не му бъде отнето нещо. Кармически това изисква осъзнаването, че самият той е създател на това, което е необходимо да притежава и към което се стреми.

Ретрограден Марс в Трети дом

Такъв човек притежава огромен самоконтрол в сферата на общуването. Той бързо схваща слабите страни у другите хора и е способен да действа прекалено рязко и със сила за да докаже, това което иска.
В женски хороскоп този показател сочи привличане към недостаъчно сексуален партньор или недостижим за жената мъж. В такива слуаи жената може да предпочете платоничната любов.
Индивидът е склонен да размишлява върху действия и събития дълго след като те са приключили. Желанието за активност може да бъде преодоляно благодарение на това, което се случва около човека и по този начин душата му да изпита свобода. Той трябва да се освободи от нуждата да се идентифицира с обкръжаващия свят.

Ретрограден Марс в Четвърти дом

С това разположение човек прекарва много време, опитвайки се да съживи емоции от миналото. Често се среща и психологически конфликт с един от родителите. Човек много по-добре общува с хора с чувствителна разлика във възрастта си спрямо него. По-възрастните му дават сили, а той самият може да помага много на по-младите.
Такъв човек има нужда от много поощряване за да направи нещо. Околните може да чувстват умора в негово присъствие, тъй като човек използва тяхната енергия. Ретроградния Марс използва енергията на околните, което се засилва от водния четвърти дом на Рак и буквално може да изтощава другите в присъствието на натива.
Кармичната нужда и зависимост, която човек изпитва го кара да не желае да бъде сам в този живот, както и да желае да раздели отговорностите си с по-силни от него. Той си избира хора напомнящи му за родителския авторитет и чрез такива хора той съди родителите си за пречките в живота си.
В женски хороскоп това е показател, че жената се стреми да избягва мъжете и да робува на собствените си страхове, докато не осъзнае, че това е остатъчно негативно чувство от предходен живот.

Ретрограден Марс в Пети дом

С такова разположение на човек му е трудно да изрази своето творчество. Чувстата са като борба срещу течението, но не осъзнава, че понякога самият той предизвиква това. Любовната сфера е затруднена, а детинските качества вземат превес.

Енергията на човек в този живот ще е насочена към общуването с по-млади хора, които не се вписват в обществените норми или с младежи със задръжки в развитието си.

Разочарованието идва от това, че совек чувства, че трябва да прави нещо различно от това, което прави в момента. Вместо да съжалява за неуспехите си индивидът трябва да се отправи към новите възможности, които му се предоставят.

Трябва да се преодолее собственото чувство за превъзходство, което захранва егото, но не дава нужната увереност.

Ретрограден Марс в Шести дом 

С това разположение е налице противоречие в това колко човек трябва да прави за другите и за себе си. Обиден от другите човек ги поучава какво трябва да правят. Особено независим и стремящ се да кове сам собствената си съдба. Такъв човек не иска другите да го използват  въпреки това попада на такива хора в живота си. Когато е нужна сърдечност човек може да се прояви като доста хладен, тъй като е изпълнен с недоверие към подбудите на другите.

В работната сфера човек често недооценява собствените плодове на труда, бидейки твърде самокритичен и очакващ наистина много от другите. Това е позиция, от която индивидът порицава околните.

В личната сфера това положение може да доведе до сексуална студенина и дори импотентност.

С карма, караща го да търси съвършенството в действията човек трябва да се опита да приведе в ред не само околните, но и самия себе си. Нативът трябва да преработи и своята рязкост, като смекчи подхода първо към себе си и по този начин отношението на другите към него ще се подобри.

Ретрограден Марс в Седми дом

Тук е налице дезириентацип в отношенията с другите. Много е трудно на такъв човек да встъпи и задържи брак, тъй като не е толерантен към качествата на партньора си.

В женски хороскоп това показва омраза към мъжете в минал живот, което в настоящия не може да бъде оправдано и се обвинява партньорът за положението. По този начин възникват проблемни взаимоотношения и неприязън у другите. Недоверие белязва връзките.

Кармата на такъв човек е да се научи на взаимни отстъпки и разбиране. Този живот е един непрекъснат урок за натива и той ще усеща всяка негативна реакция, която е предизвикал у другите.

Ретрограден Марс в Осми дом

При това положение вътрешното напрежение е голямо. В повечето случаи на човек му е трудно да разграничи желанията на другите от своите, което го прави нерешителен.

Често са налице сексуални затруднения от страх да не бъде изоставен човек, като този страх наподобява страха от смъртта. Усещане за изплораност от обществото, завист към другите и готовност за отказ от нещата, които биха му донесли удоволствие са характерни за човек с такова разположение на Марс.

Ако енергията на това положение е използвана неправилно се появява деструктивизъм, заради ниските вибрации, които предизвикват чувствата на натива. Позитивен подход, който може да се използва е изваждането наяве на висши идеали намираяи се на дълбоко ниво в душата на човек. Само това може да промени него и околните към по-добро.

Ключът към помирение със себе си е управлението на собствените си потребности по позитивен начин. Благодарение на осми дом, човек има възможност да схване същността на собствените си желания.

Ретрограден Марс в Девети дом

С такова разположение човек изпитва голяма нужда от свобода. Това се изразява в свобода от емоционална зависимост от други, както и от мисловни ограничения или духовна свобода, насочена към религиозни търсения, които могат да преливат във фанатизъм.

Бракът е необичаен заради свободния дух на индивидът. Човек може да изпраща несъзнателно силни сексуални сигнали на околните.

Не е изключено и затруднение да се стабилизира астралното в земното тяло за тези, които практикуват различни духовни практики, затова трябва много да се внимава при астрални проекции.

Кармично това разположение на ретроградния Марс дава щастие на водещите самотен живот. Благодарение на периодите на самота съзнанието на човек изкарва наяве вътрешните мисли и желания на индивида, правейки ги разбираеми като по този начин човек е в мир със себе си.

Ретрограден Марс в Десети дом

Тук има конфликт между решенията, които човек трябва да вземе  за да изгради стабилно бъдеще.Това е така, защото много от целите и желанията му са свързани с миналото и отдалечаването от тях носи затруднения. Често човек изглежда мекушав в опитите си да спечели уважението на хора, които са му равни, губейки много време вместо да предприеме решителна крачка.

В професионалната сфера е обратното и човек се стреми отрано да достигне върха като след това прави равносметка на положението си. Животът е низ от невнимателно предприети стъпки, които впоследствие човек се старае да уравновеси и коригира.

Ретрограден Марс в Единадесети дом

При човек с такова разположение на ретрограден Марс е силно изявено влечението да мечтае и съживява спомени от миналото. Налице е тенденция да се отклонява от отговорностите си, с които би се справил ако никой не упражнява натиск и контрол върху него.Човек е способен да прекара много време извършвайки дейност, която за мнозина може да изглежда непрактична.
Мечтаейки индивидът изразходва много енергия, което му пречи да осъществи на практика мечтите си. Сякаш невидима сила възпира фантазията от реалността и спира мечтите му.
Ролята на другите в живота му е да го накарат да премине ограничението между мечта и реалност и да действа на практика.Ако човек съумее да направи това, тогава резултатите от действията му ще му донесат удовлетворение.

Ретрограден Марс в Дванадесети дом

Тук кармичността е много силна, както и връзката на желанията на човек с миналите му животи.Нещастията са оставили в индивида скрито огорчение и той го вижда у другите, но рядко го осъзнава в себе си.
В женски хороскоп това положение прави отношенията с противоположния пол практически невъзможни, тъй като всеки срещнат мъж и напомня за образ от минал живот, който и е причинил голяма болка.Жената не вярва на мъжете.
И за двата пола е трудно да живеят в настоящето.Всички начинания на човек търпят поражения, тъй като той не може да открие в съзнанието си това, което търси.
Кармичният урок е да се научи човек да прощава. Трябва също така да се проуме, че трябва да умеем да загърбваме миналото. Само това е начинът човек да се освободи от ограниченията на миналото.

 

 

 






 







 









 

















 

петък, 18 януари 2013 г.

Ретроградна Венера в домовете на наталния хороскоп

Ретроградна Венера в Първи дом

Човек с това разположение се нуждае от повече внимание, в противен случай не се чувства пълноценен и удовлетворен. Загрижен е как изглежда в очите на останалите. Другите е възможно да го намират за прекалено егоцентричен. Индивидът се възприема като творение на любовта, но сам не отчита факта, че и той самият трябва да отдава любов както на него му се дава. Той или дава прекалено много или недостатъчно любов. Като цяло има несъответствие между любовта, която отдава и получава. Проблемите в брака и взаимоотношенията идват от това, че човет се страхува да не остане сам. За да се чувства уверен му е нужно да се "храни" с любовта на другите без задължително да дава в замяна. Ключът към този вид карма е да се изгради реалистична представа за себе си и реалността, в която се намира.

Ретроградна Венера във Втори дом

Тук Венера се намира в своя дом и показва собственическото чувство на човека, който отчаяно се нуждае от сигурност и поради тази причина е много материалистично настроен. Потребността му от сигурност е както на материално така и на емоционално ниво. На човек му е трудно да бъде щедър, тъй като се появява чувството на загуба, когато отдава. В много случаи притежанията на втори дом в хороскопа се увеличават. Появяват се трудности с противоположния пол поради собственическото чувство на натива или неговия страх да не стане жертва на такова.
В този живот човек е преследван от кармата на минал живот свързана с любовта към комфорта създаван от хора, предмети и обстоятелства. В този си живот той се уповава на непреходността на материята.

Ретроградна Венера в Трети дом

Тук Венера е оцветена от знака на трети дом (Близнаци), което разстройва синхрона във взаимоотношенията. Човек може да изпитва голяма любов от виртуалното общуване и разговори, а в личен контакт чувствата му да не са толкова значими. Нивото на любовта му се извисява, когато погледне на чувствата си след като се е разделил с обекта им и се обърне назад във времето. Трудно му е на индивида да живее в настоящето поради трудността да синхронизира умствената си активност с чувствата. Следствие от това затруднение човек прекарва много време, анализирайки какво чувства. Това дава трудности в брака. Човек е неуверен в себе си особено ако е с хора на неговата възраст. Търсейки одобрението от другите се интересува повече какво предизвикват думите му у другите и как те възприемат дори вещите му, дали има одобрението на останалите. Кармата тук е свързана с чувствата, които предизвиква човек у другите, както и с кармична самота, дори и сред хора (емоционална).

Ретроградна Венера в Четвърти дом

Тук Венера подтиква към интровертност и родителско покровителстване на партньора, които човек се нуждае да даде, което не поражда толкова големи проблеми. Човек е искрен по детски и много привързан към родителя си от противоположен пол. Характерна е и една боязливост пред хора, които не са близки или част от семейството, пред не достатъчно близки хора на човек му е трудно да изрази себе си. Собственият свят, състоящ се от роднини и хора,с които се поддържа контакт от дълго време се разглежда като едно голямо семейство, поради това външните хора биват ограничени.

Ретроградна Венера в Пети дом

Тук егото на индивида е силно и се изразява с творчески процес. Такъв човек би могъл да притежава актьорски заложби, артистичност проявяваща се в присъствието на други хора и по този начин замаскира собствената си стеснителност. Понякога човек се чувства горд със себе си и чувства как другите са длъжни да го подкрепят, за това че ги допуска в своето обкръжение. В стремежа си да поддържа собственото си достойнство човек е способен да се отрече от насладите в живота. Най-добре се чувства индивидът, когато може да бъде полезен на другите, които в неговите очи не са способни като него.Удовлетворение може да достави заниманието с деца със специални нужди.
Разочарование може да изпита човек от несъответствието на реалността с неговите очаквания. Много затруднения го чакат и в намирането на подходящ партньор. Кармичният урок е да се научи човек да постига удовлетвореност и да се научи човек да приеме, че животът му зависи повече от него отколкото от другите. Неудовлетвореността, която изпитва в себе си е същата, която човек проектира върху другите. Изводът е, че когато индивидът се научи да очаква по-малко ще започне да се радва повече на това, което му поднася живота.

Ретроградна Венера в Шести дом

С това разположение човек чувства натрапчива скованост. В повечето случай той изпитва разочарование в работната сфера от живота и по-специално в отношенията с колеги. Човек трябва да се старае да се абстрахира от чувството, че светът е място, в което цари безпорядък.
Той страни от хората, тъй като не проумява как да се справи с недостатъците им и така сякаш отношенията му са предопределени от собствените му мисловн процеси и реакциите му се включват като програма, която предварително е анализирала евентуалните постъпки на хората и съответните му реакции. Точно от този автоматизиран подход към хората трябва да се бори човек. Човек съди другите по постъпките им въпреки своите идеали дори. Прилагането на двоен стандарт е неосъзнато и е слаба страна. Трябва да се проумее, че светът не може да бъде променен, а баланса който би направил човек щастливе е между неговите очаквания и нуждите на другите.

Ретроградна Венера в Седми дом

Тук ретроградната Венера е в свой дом (на Везни), което е благоприятно положение при правилно поведение от страна на човек, който се опита да види собственото си отражение в очите на любимите си хора. Ако се противопоставя на тези, които смята, че отхвърлят неговите възгледи може да предизвика неустойчивост в целия хороскоп. Околният свят много влияе на емоциите на индивида, тези емоции буквално се сливат с неговите собствени без да бъдат разграничавани. Този индивид е човек на крайностите в емоционален план. Неуверен как изглежда в очите на другите нативът се мята като вълна от бряг на бряг. Уединението не е за такива хора. Кармата се преработва като през очите на другите човек сглабя пъзела, в който може да види самия себе си.

Ретроградна Венера в Осми дом

Тук страстите се разгарят и човек иска да постигне всичко на момента. Чувства се вътрешно напрежение, от което не е лесно да се освободи. Любовта често се смесва с негативни емоции насочени към някого в миналото или асоциации с неприятен опит.
Не обича да е център на вниманието. Такъв човек се характеризира с високи идеали, но ако желанията му не се осъществят на практика той може да мине в другата крайност.
В сферата на секса човек е на периоди със силни потребности и такива на пълна апатия. Не е изключено да изпитва завист към другите, които имат и постигат повече от него.
Бягайки от собствените си чувства, човек може да е много раздразнителен и нетърпелив, изпитвайки собствените си силни потребности, както и тези на другите хора. В такива случаи индивидът се чувства излъган по някакъв начин и лишен от това, което му се полага. Чувство на изолация и усещане за изгубена любов измъчват такъв човек. Във всеки човек той вижда частица от изгубената си любов от миналото и му е трудно да се довери.

Ретроградна Венера в Девети дом

С това разположение човек има силна нужда от свобода в личен план и ревностно брани личното си пространство.Това е положение, което се среща при хора с влечение към духовния живот.Обърнат към вътрешния си мир и настрани от интензивната комуникация, индивидът може да се обърне към монашеството и изолирания начин на живот или живот в отдалечена местност.Заради потребността да се усеща животът в пълния смисъл човек е готов да се откаже от близостта с други хора. Характерна за него е независимост и не се вписва в никой шаблон. Недостатък на това разположение на Венера е семейният живот и взаимоотношения, тъй като човек не се стреми да създава дълготрайни връзки.Справя се без чужда подкрепа доста добре.Много и различни хора ще срещне в живота си, в повечето случаи с различна от философията на натива.Той ще бъде често неразбран, заради сшоите различни мотиви и цели в живота. Уникалното за такъв човек е способността да е спокоен дори в хаотична обстановка, както и спокойствието, с което дарчява другите. В минал живот това положение може да показва артистични заложби.Какъвто и начин на живот да води този човек ще усеща конфликт на чувствата си и реалността, в която живее.Заради кармата, която носи в този живот на него ще му се иска да живее както си пожелае. Общуването с такъв индивид е лесно, но да го подчиниш е невъзможно, защото свободата е неговата съдба.

Ретроградна Венера в Десети дом

Такъв индивид е доста ретроспективен (обърнат към миналото), търси одобрението на другите. Творчески му е много трудно да се изяви, тъй като вътрешно очаква да бъде отхвърлен от околните и обществото. Той съзнателно се стреми да се хареса на хората. Срамежлив и понякога отстъпващ назад, когато трябва да върви напред.
Чувство за дълг от миналото го преследва и той вътрешно е убеден, че може да се справи и оправдае отговорностите, пред които е изправен. В хороскопа на мъж това е показател, че в ранните си години ще попадне под влиябието на по-възрастни от него жени. Големи творчески заложби са били развити в миналите животи, но настоящият урок е да развие увереността,която му е липсвала да изрази заложбите си.
В този живот ще се опита да изгради чувства, които да му дадат целенасоченост.

Ретроградна Венера в Единадесети дом

Това е едно от най-трудните разположения за ретроградната Венера, което я кара да се отдалечава от творчеството. Човек не може да се наслади на мигове спокойствие както други хора. Стремежът към удоволствие едновременно в различни сфери от живота го отвлича от земните му задачи. Налице е желание да се опита всичко без ясна обосновка. Алчността, която човек съзира у другите е отражение на неговата собствена ненаситност на ментално ниво. Нужно е човек да се научи да разбира собствените си мисли, за да може да отсява съблазните, които го привличат от съществените неща в живота.Такъв човек може да помогне много повече на другите, отколкото на самия себе си. Не са малко случаите, в които човек с такова разположение минава през страннен сексуален опит, като изкушение да прекрачи нормите на обществото.Тягата към това да опитва и опитва може да го изолира от обществото.В предишен живот човек е притежавал различни неща, от които е бил привлечен, затова в сегашния търси същото. Стремежите му може да изглеждат нереалистични, но характерът му не позволява да се откаже от тях. Бъдещето в много от случаите е свързано със стремежите и фантазиите от миналото.

Ретроградна Венера в Дванадесети дом

Тук на човек му е трудно да изразява чувствата си от страх да не бъде отхвърлен. Често има привързаност към любов от минал живот, която не е получила развитие и се стреми да я върне. Чувство на щастие човек може да изпитва и когато е сам, но не е привърженик на изолацията и не желае да бъде загърбен от другите. Лесно става жертва на самосъжаление, тъй като подсъзнателно си дава сметка,че е дошъл в този живот оставяйки истинската любов зад гърба си. Успокоение се появява, когато се появят и най-малките сходства на любовта в който и да е от кората,които човек среща в живота си.
Трудно би могла да се постигне удовлетвореност в този живот, заради изградените концепции за любов и романтика от миналите. Живеейки живота си мълчаливо и с болка, човек крие много емоции.За околните хора това не е доловими, а самият човек живее, противейки се вътрешно на сегашния си живот, в който е дошъл с нежелание.
Такъв човек може да твори ако не го принуждават. Повечето време той прекарва в уединение със себе си, събирайки сили да събере остатъците от минали моменти, когато е бил щастлив.
Такъв човек търси вътрешно удовлетворение, не външна популярност. Това е и показател за тайна любов, посредством която човек се опитва да храни илюзиите си от минал живот живи в настоящия. щастието се достига тогава, когато се осъзнае, че живеейки в настоящето човек не губи миналото.

 





 

 


















 










 




 





 

 
 










 





 






 


 






 
 
 



 

 

 



 


сряда, 16 януари 2013 г.

Ретрограден Меркурий в домовете на наталния хороскоп

Ретрограден Меркурий в Първи дом
С ретрограден Меркурий в Първи натален дом на индивида му е трудно да разбере къде са границите на външния свят и неговия вътрешен. В очите на обществото човек може да изглежда незрял. Често каквото мисли това и прави поради трудност да се справи с енергията на това планетарно положение. Човек е склонен да прави прибързани заключения, които по-късно се опитва да коригира и сякаш по детски се нуждае от внимание. Налице е затруднение да разбере за себе си кой всъщност е и да е наясно със своята идентичност. Точно както децата се нуждае от внимание, но му е трудно да осъзнае как да използва това внимание след като го получи. Основната точка на изразяване в хороскопа - Меркурий придава нестабилност като цяло.

Ретрограден Меркурий във Втори дом
С такова положение индивидът може да заема отбранителни позиции по отношение на ценностната си система. Той е привързан към своите натрапчиви мисли. Голямо значение и внимание се отдава на парите. Тук се появява максимата "скъп на триците, евтин на брашното". На човек му е трудно да разчупи собствените си закостенели модели на мислене. Налице е склонност да се повтарпя пред другите с риск да бъде досаден. Понякога се наблюдава наднормено тегло заради разположението в дома на Телеца (втори).
Човек би могъл да бъде щастлив с това разположение на ретроградния Меркурий ако съумее да прекрачи старите си привички и модели на мислене, които са му тежест в този живот.

Ретрограден Меркурий в Трети дом
Тук Меркурий е в собствения си дом. Характерно за индивида в този случай е мисловната активност и старание да бъде разбран от другите. Най-трудно е, когато човек се опита да съгласува по време своите собствени разбирания и тези на околните. Срещат се проблеми със сестрите/братята. Показател за силна карма в сферата на взаимоотношенията.
Понякога е налице заекване и трудност в изразяването на мислите, затруднение да се намерят правилните думи.

Ретрограден Меркурий в Четвърти дом

За индивид с ретрограден Меркурий в Четвърти натален дом детството и домът са много важни, заради чувствата, които първоначално е изпитал там. Човек може да си мисли, че потребностите на членове от неговото семейство или обкръжение му носят ограничения. Индивидът се оплаква, че животът му не се развива в правилната посока, така както му се е искало. Не винаги може да изрази своята индивидуалност и да намери правилния начин за това. Налице е карма, която се пренася от минал живот и дава задръжки в емоционален план. Наблюдава се една неувереност и дори незрялост, която не позволява напрежението да се изрази външно и затова се таи в човека. Именно тази липса на себеизразяване пречи на щастието. Ретроградният Меркурий хвърля сянка на мислите и емоциите като цяло, оцветявайки миналото на човека по този начин.

Ретрограден Меркурий в Пети дом

Тук се наблюдава любознателност в индивида, който има много идеи, които би искал да реализира. Но има проблем с реализацията им. Наблюдава се сексуално напрежение, което пречи на ментално ниво. Има привличане към млади хора. В компанията на връстници или по-възрастни индивидът става по-сдържан и подтиснат.
Четенето на романи/романтични истории действа притегателно, също както и истории за хора достигнали величие, но на практика прилагането на прочетеното е много трудно за индивида. Разочарования от неосъществени обещание, несвършени дела, които сам човек си е поставил за цел го измъчват. Такива хора проектират собствените си стремежи от детството си върху децата си. Целта на кармата на човека е да се научи да се организира и сътвори в настоящето всичко онова, което в миналото не е успял.



Ретрограден Меркурий в Шести дом


С тази позиция Меркурий е в собствен дом, което окачествява индивида с остър аналитичен ум и организаторски подход. Усеща се комфорт по време на ретроградните фази на планетата, но въпреки това човек изпитва затруднение да контактува с други хора, особено в работна среда . Реакциите на другите го изнервят. Човек има чувството, че другите искат нещо от него и той им се чувства длъжен. Трябва да преразгледа внимателно работните си навици.
Човек може да е прекалено критичен към себе си и много да анализира, изпитва разочарование от общуването си с другите. Повече му се отдава да организира предмети, отколкото хора. Понякога се нагърбва с отговорност, която не би трябвало да поема. Той се опитва да вмести всички хора и предмети в представата си за ред. Много добър служител, особено когато трябва да се изпълняват процедури. Трябва да се развие повече търпимост към хората и обществото, тъй като неговите идеали и представи го водят към негативизъм в отношенията с хората. Трябва да оценява себе си по собствените си идеали, а другие по делата им.
 

Ретрограден Меркурий в Седми дом

 

Това е едно от най-трудните разположения на ретроградния Меркурий, тъй като човек непрекъснато се анализира през очите на другите и мнението им за него.Чувства се разочарование и неудовлетвореност в кариера, брак и човек се опитва да създаде хармония с обкръжаващата среда. Често индивидът не е разбран правилно, чувства се нервен при общуването си с другите. Брачният му партньор може да търси в него качествата на брат или сестра. Индивидът е нерешителен и ако няма подкрепа от други фактори в хороскопа разчита на помощ от другите, заради собствената си неувереност. Докато е неуверен за своите решения, такъв човек може с лекота да взема решения за други хора. Често се намира в ситуации, в които помирява противоположни гледни точки. Кармичният му урок е да се научи да балансира своите собствени идеи чрез съобразяване с потребностите на другите хора. Оттук идва и затрудненото му себеизразчване, но добрата страна е че умее много добре да разбира другите.

Ако такъв човек преразгледа идея започната от някой друг и неразвита, той може да я разви напълно. По този начин човекът използва енергията си по безличен начин. Когато Меркурий, който е лична планета е ретрограден се наблюдава интровертност (затвореност) в човека. А разположена в седми дом тази планета не може да действа нито на лично ниво, нито интровертно, което носи напрежение.

 

Ретрограден Меркурий в Осми дом

 

Тук Меркурий е в скорпионски дом и действието му е пречупено през призмата на превратността и възраждането. Това положение дава дълбокомислие, насочено към смисъла и значението на живота. Може често да се наблюдават затруднения в сексуалната сфера, тъй като много се анализират ценностите, които притежава физическата страна на секса. На повърхностно ниво не може да се получат отговори на тези анализи. Човек мълчаливо наблюдава и анализира значението на всичко, което го заобикаля. Понякога го смятат за дистанциран от обществото, което може да предизвика у него десруктивност ако душата не е достатъчно развита.

Човек трябва да се научи да преработва вижданията си за миналото и да ги комбинира с конструктивизъм насочен към настоящето. Като кармичен урок индивидът трябва да се научи да се вслушва в съветите, които самият той дава на другите, тъй като това положение на планетата възражда мисленето.

 

Ретрограден Меркурий в Девети дом

 

Това е най-трудната позиция за Меркурий, което прави от човек философ на празни обороти. Трудно му е да приеме съвет от другите. Той не приема, но предава информация. Явява се като посланик на висшия разум дошъл от миналото и стремящ се да просвети всеки с когото общува. Индивидът се отличава с независимост и не приема традиционните утъпкани пътеки в живота, той също така е лош организатор. Тъжното, е че той представя мислите си по начин, който е невъзможен за другите да го разберат. Опитвайки се да върви по духовен път се е вглъбил прекалено много в менталните си лабиринти, където се губпт духовните му качества.

В един момент човек може да изпита нирвана и да започне да я анализира мислено, задавайки си куп въпроси, докато не лиши състоянието си от смисъл. Кармически човек се опитва да да преодолее низшия си разум, осъзнавайки недостатъците на собственото си мислене. Чувство на непълноценност белязва взаимоотношенията му с другите. Всичките му съждения са или много важни, въпреки че изглеждат прекалено хаотични.

 

Ретрограден Меркурий в Десети дом

 

Човек с това разположение ще се чувства по-голям за възрастта си в първата половина от живота си. Съществува потребност да се усвоят разбиранията на бащата от миналото. Индивидът иска да види резултатите на своите идеи реализирани и се отнася сериозно както към миналото, така и към бъдещето. Винаги търси правилната посока в живота. Чувство на комфорт се появява, когато се разглеждат достижения в миналото, които са оправдали очакванията на човека. Мислите са отражение на родителския модел. Човекът расте с потребността да направи впечатление на другите, като се сдържа, ограничава и моделира.

Собствената си идентичност индивидът оценяава на базата на това колко добре е изявил своята мъдрост пред другите. Той събира знания, които би могъл да използва във всеки един момент за да оправдае мисловните очаквания залегнали в него от минал живот. Целта му в този живот е да демонстрира своята компетентност, която е и ключът към неговата увереност. Налице е недооценяване на самия себе си и усилено старние да се компенсира това като се създаде вътрешно убеждение, че мислите му го водят в посока подобряване на собственото достойнство.


Ретрограден Меркурий в Единадесети дом

С това разположение на Меркурий човек има повече свобода на мислите, отколкото практическото им реализиране. Хора с тази даденост се опитват да постигнат непостижимото, да се докоснат до мечтаното. В този случай трябва да внимават да не изпуснат "питомното за да гонят дивото". Нуждата от хора за такъв човеке предимно за спомагане осъществяването на целите му. Като цяло този индивид е единак и изглежда хладен, неутрален, без да се задълбочава в личните взаимоотношения. Поради гореописаното човек може да не се чувства добре в моменти на интимност и да е сексуално дистанциран. Той не отрича брака и семейните порядки, но по-скоро като представа за останалите хора. Собствените проблеми са на заден план за сметка на обществените. Търсенето на промяна към по-добро е отправена към другите и то като теория и пожелание, а не се работи върху собствения прогрес.
Установяването на контакт/връзка с подобен човек може да бъде невъзможно, тъй като той би разкъсал всичко, което се опита да го обвърже. Човек се чувства комфортно като страничен наблюдател на прогреса на другите и живота. За да разбере по-добре своя кармичен път човек може да сеобърне към Дзен философията, с помощта на която да достигне до общочовешки истини към които душата му се стреми.

Ретрограден Меркурий в Дванадесети дом

Тук Меркурий води и насочва мисълта навътре в съзнанието, към вътрешното аз. Всяка мисъл се явява кармично послание. Човек е вглъбен в себе си, което го прави интровертен. Той с дни може да разиграва със себе си минали събития и разговори така сякаш току що са се случили.
Трудно е на човек да се справи с такава загуба на представа за време и място. Може да се увлича от мистичното. Понякога хора с това разположение на планетата имат музикална дарба, чрез която изразяват, това което име трудно да кажат с думи. Налице е нужда от свободно себеизразяване, което се улеснява при бягство от реалността. Не са рядко и умствените депресии. Кармичното напътствие е човек да разбере себе си на най-дълбоко ниво.